Kompanija Delibašić poliuretani d.o.o, vlasnik branda MojSan, lidera u proizvodnji sistema za spavanje u Bosni i Hercegovini, svoj dugogodišnji kontinuirani poslovni uspjeh okrunila je Certifikatom poslovne izvrsnosti dodjeljenog od strane međunarodne analitičke kuće Bisnode. Bisnode 4Excelence, event posvećen uspješnim bosanskohercegovačkim kompanijama održan je u sarajevskom Klubu1 gdje je organizirana dodjela Certifikata.

U privredi Bosne i Hercegovine, bonitetno izvrsne kompanije u ukupnim državnim prihodima participiraju sa 67% dok iste zapošljavaju 55% od ukupnog broja zaposlenih. Od ukupnog broja registriranih firmi u BiH samo njih 21% spada u kategoriju bonitetno izvrsnih što ih po ovim kriterijima smješta uz bok firmama iz Europske unije.

Kompanija Delibašić poliuretani d.o.o.brand MojSan, 2018. godinu završava sa nekoliko značajnih investicija i realiziranih projekata koji će stvoriti uslove za dalje napredovanje u domenu sistema za spavanje. Investicija izgradnje nove fabrike na 4.500 kvadratnih metara te unaprijeđenje proizvodne linije je ocjenjena kao strateški korak u smislu povećanja konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu te praćenju trendova u oblasti kreiranja kvalitetnih proizvoda za spavanje.

“Jedan od ključnih temelja našeg poslovanja jeste stabilnost poslovnih odnosa uspostavljenih do sada te kreiranje uslova za sticanje visokog nivo povjerenja u novim poslovnim odnosima. Imati za partnera poduzeće koje je nositelj Certifikata bonitetne izvrsnosti AAA znači da je ono dokazano stabilno, ugledno i vjerodostojno preduzeće jer je Certifikat kao dodatna referenca jedan od najvažnijih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja. Na ovaj način želimo i postojećim partnerima dati do znanja da je povjerenje ukazano našoj kompaniji bila prava odluka”, kaže Beadisa Delibašić Husika, generelna direktorica ove domaće kompanije.