Delegacija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) boravila u posjeti brandu MojSan

Široka delegacija od 50 predstavnika EBRD-a (The European Bank for Reconstruction and Development), učesnika samita EBRD 2019 Annual Meeting and Business Forum-a Sarajevo, u planu obilaska i priprema za veliki godišnji sastanak sa predstavnicima Zapadnog Balkana su posjetili danas novoizgrađenu MojSan fabriku madraca. 

Naime, Sarajevo je mjesto velikog godišnjeg sastanka Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) sa regionalnim liderima Zapadnog balkana te će u periodu od 07.-09. maja biti ekonomski centar Europe po pitanju potencijala investiranja u ovom dijelu kontinenta. 

Na EBRD 2019 Annual Meeting and Business Forum Sarajevo, učešće će uzeti preko dvije hiljade predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika te predstavnika civilnog društva. 


Posjeta MojSan fabrici madraca inicirana od strane investitora je upriličena sa ciljem upoznavanja i uvida u potencijale kompanije Delibašić poliuretani d.o.o., branda MojSan po pitanju investicija u razvojne kapacitete ove kakanjske kompanije na polju asortimana i širenja na nova, strana tržišta. 


“Pored EBRD-a bilo nam je veliko zadovoljstvo ugostiti i predstavnike Švedske Agencije za Međunarodnu suradnju (SIDA – The Swedish International Development Cooperation Agency) kao i ugledne investitore iz cijelog svijeta koji će učestvovati na značajnom EBRD 2019 godišnjem susretu koji se održava u našem glavnom gradu. Ugodno druženje sa cijenjenim predstavnicima ovih najznačajninih europskih institucija i zemalja smo iskoristili kako bi ih upoznali sa kompletnim procesom proizvodnje madraca i ostalih proizvoda iz našeg asortimana kroz nove tehnologije implementirane u skorije vrijeme te sa potencijalima sa kojima naša kompanija raspolaže za proširenja na nova tržišta. Prema ranije definiranom protokolu od strane našeg organizacijskog odjela koji je uključivao prezentaciju kompanije i obraćanje predstavnika našeg managementa i koji je trebao trajati 45 minuta, zbog interesovanja za upoznavanjem sa procesima unutar kompanije i sam proces proizvodnje isti je produžen na 2 sata.”, kazali su iz kompanije Delibašić poliuretani.


Iz ove kompanije se zahvaljuju cijenjenim gostima što su za ovaj značajni biznis forum u sklopu programa odabrali upravo ovu kompaniju.