Boeing 737 eksplodirao pri slijetanju na aerodrom, poginuli svi putnici! (Video)

Boeing 737 srušio se u RusijiAvion Boeing 737 srušio se danas pri slijetanju na aerodrom u ruskom gradu Kazanu, 800 km istočno od Moskve, pri čemu je poginulo svih 50 putnika koji su bili u njemu, javilo je rusko ministarstvo za vanredne situacije, piše Depo portal.

Nesreća se dogodila kada je avion koji je bio na na letu iz Moskve pokušao po drugi put sletjeti na pistu, ali se srušio na nos i pri snažnom udaru eksplodirao. U avionu su se nalazila 44 putnika i šest članova posade, i svu su mrtvi, potvrđeno je iz Moskve.

– Avion je letio za regionalnog zračnog prevoznika Tatarstan. Jedan od spremnika za gorivo eksplodirao je dok je avion slijetao, te je izbio požar, rekla je glasnogovornica ministarstva Irina Rossius. Ona je potvrdila i da u avionu nije bilo djece.

Postoji velika vjervatnoća da su za nesreću krivi pilot i kopilot, koji zbog nepažnje nisu uspjeli pravilno prizemljiti avion, javlja agencija Interfax. No, nije isključena ni mogućnost tehničkog kvara koji je mogao izazvati grešku pri slijetanju..

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je hitno osnivanje komisije koja će istražiti uzroke ove avionske nesreće, izvjestio je Putinov glasnogovornik Dmitrj Peskov.

http://www.youtube.com/watch?v=CZ80FQ3oyPA