Bistrivoda: Nema govora o dolasku Brazilca Adriana

1744

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja prvi dio sezone u Premijer ligi završili su na 8. mjestu s 22 boda. Izabranici Husrefa Musemića sigurno se neće kao prošle sezone boriti za opstanak u ligi, ali ipak neće uspjeti ni igrati Ligu za prvaka što im je bio cilj u ovoj sezoni.

Iako su na svojoj zvaničnoj facebook stranici kluba u subotu potvrdili dogovor sa Brazilcem Adrianom Strackom, u razgovoru za SportSport.ba direktor ovog kluba potvrdio je da su to same izmišljotine, te nam je najavio i početak priprema kluba iz Kaknja.

“Ja ne znam kome pada na pamet da izmišlja i plasira u medije priču oko dolaska Brazilca Adriana u naše redove. Niko nas nije kontaktirao kako bi provjerio tu informaciju, a svi su već bez ikakve potvrde objavili da je on naš igrač. Budući da ste vi ozbiljan mediji, potvrdit ću vam da kontakata s tim igračem nije bilo i on sigurno neće doći u Kakanj. Kada je u pitanju prozivka igrača, stručni štab na čelu s našim trenerom Husrefom Musemićem će u nedjelju u 12 sati održati prozivku na stadionu Mladosti”, ističe Bistrivoda.

Dobre pripreme, te dolazak provjerenih pojačanja preduslov za miran završetak sezone.

“Prvi dio priprema ekipa će odraditi u Kakanj, poslije ćemo otići u Makarsku, a onda treći i završni dio odradit ćemo u Antaliji. Kada je u pitanju igrački kadar, nakon odlazaka pregovaramo s pojedinim igračima, nećemo da se zalijećemo, tražimo provjerena imena koja će biti prava pojačanja. Adnan Hrelja se vratio u klub iz visočke Bosne, nakon što je odigrao sjajnu polusezonu i mi na njega računamo. Nadam se da ćemo drugi dio sezone mirno privesti kraju, te afirmisati neke igrače uz dodatno uigravanje tima za narednu sezonu”, kazao je za SportSport.ba Enes Bistrivoda.