Beganović: Niko još nije došao i rekao “mi vodimo Boju”

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja jučer su sa 2:1 savladali Sarajevo u prijateljskom meču odigranom u Trening centru šampiona BiH u Butmiru.

Nakon utakmice zadovoljan onime što su pokazali njegovi izabranici bio je trener Mladosti Elvedin Beganović.

“Bilo je dosta korektno sa obje strane. Početak je priprema, malo je treninga odrađenih i to se vidjelo. Vidjelo se da momci nemaju snage”, izjavio je nakon utakmice Beganović, pa nastavio:

“Razultat je u drugom planu, ali nama je drago što smo uspjeli pobijediti Sarajevo, poslije tri utakmice. Postigli smo dva gola i uvijek je bolje pobijediti, naravno. Moramo biti zadovoljni, pogotovo prvim poluvremenom koje smo dosta dobro odigrali. U drugom poluvremenu su momci koji su ušli pokazali želju i htijenje i sada je na nama da nastavimo sa radom.”

Nekoliko igrača je na probi, a tu su i špekulacije o mogućim odlascima iz Mladosti.

“Mi se još nijednog svog igrača nismo odrekli, osim ovoga što se zna – da je Arežina otišao u Lokomotivu, da je Muslimović napustio ekipu i da je Asani otišao za Ameriku. Tako da je kostur ekipe još uvijek tu. Danas nismo željeli rizikovati, Anđušić je malo povrijeđen kao i Isaković, dok je Welbeck imao nekih zdravstvenih problema. Ta tri igrača danas nismo uopšte koristili, a nadam se da ćemo sa njima biti još bolji, da ćemo se uigrati do početka prvenstva i opet igrati važnu ulogu u PL”, poručio je Beganović.

Špekulacije o odlasku Petra Boje.

“Slušajte, svi su oni u izlogu, ali još uvijek nemamo konkretnih ponuda. Niko još nije došao i rekao: ‘Mi vodimo Boju'… Bojo je tu, a predsjednik je taj koji dovodi, plaća i prodaje. Mi bi voljeli da zadržimo kostur ekipe. Šta je tu je, to je biznis. I mi živimo od prodaje igrača”, izjavio je Beganović.

Igrači na probi?

“Vidjet ćemo još, imamo još prijateljskih utakmica, pa ćemo vidjeti, ali su momci pokazali želju i htijenje”, poručio je Beganović.