Američki ambasador Eric Nelson boravio u posjeti NVO Alternative Kakanj, upriličeno druženje sa mladima u KICK-u

Čast i zadovoljstvo nam je objaviti informaciju da je jučer, 15.10.2019.god., upriličena prva posjeta nekog američkog ambasadora Kaknju.

Američki ambasador Eric Nelson i direktorica USAID-a Nancy J. Eslick posjetili su udruženje “Alternative” Kakanj i ta posjeta je potvrda je uspješnosti Alternativinih projekata.

Američka ambasada i USAID prepoznali su KICK – Kreativni inovacijski centar Kakanj, čijim radom koordinira NVO Alternative, kao mjesto dobrih ideja i inovacija.

O potencijalima mladih, aktuelnim i planiranim projektima namijenjenih mladima sa američkim ambasadorom razgovarali su Općinski načelnik Aldin Šljivo i Izvršna direktorica “Alternative” Maksuma Topalović. Ambasador je poručio mladima da koriste resurse KICK-a, preuzmu odgovornost i učine ovaj grad i ovu zemlju ljepšim mjestom za život. Prilikom posjete, aktivisti KICK-a na čelu sa akademskim glumcem Mirzom Bajramovićem uprizorili su scenu iz Forum teatra na temu “Položaj žene u bosanskohercegovačkom društvu”.

Značajno je napomenuti da su domaćini gostima ispred “Alternative” bili mladi ljudi Alma Omerbegović i Ena Sikira te da su drugi Kick-ovi aktivisti Rijad Mušinović i Ines Selimović organizorali istorijsku šetnju kroz vrijeme.

Mladi sa kojima je razgovarao američki ambasador, oduševljeni su njegovom otvorenošću i spremnošću da odgovori na sva pitanja.

Grupu mladih koji su prisustvovali ovom, za Kakanj i mlade važnom događaju, činili su učenici OŠ “Hamdija Kreševljaković”, OŠ “Omer Mušić” Brežani, Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj i Mješovite srednje škole Kakanj.