Amel Tuka i Hasna Tukić sportisti Kaknja za 2014. godinu (FOTO)

Večeras je u prepunom Domu kulture pod pokroviteljstvom Općine Kakanj održana manifestacija ”Izbor sportiste Kaknja za 2014. godinu”.

Manifestaciju je baš kao i prošle godine svečano otvorio načelnik Kaknja, Nermin Mandra, koji je istakao važnost bavljenja sportom jer se na taj način veliki broj mlade populacije usmjerava sa ulice na sportske terene gdje oni potom postižu zapažene rezultate kojima na najbolji način promovišu naš grad. Načelnik se zahvalio i velikom broju kakanjskih privrednika koji su pomogli ovu manifestaciju te čestitao svim sportistima koji su večeras dobili priznanje za svoj rad u protekloj godini.

sportista godine 4

Prva priznanja dodijeljena su pojedincima u omladinskim ekipnim sportovima sa loptom te borilačkim sportovima. Najuspešniji u protekloj godini kada su u pitanju omladinski ekipni sportovi sa loptom su: Nedžmina Merdanović, Alena Gorak, Selmir Zahirović, Mevludin Čehajić (svi iz RK Kakanj), Adin Haračić, Damir Pirić, Amer Hido (svi iz KK Kakanj), Jasmin Vehab, Eldin Durmiš (iz FK Mladost Doboj-Kakanj), Harun Hadžić, Samir Sarač, Nedim Zaimović, Amar Begić, Safet Čago (iz FK Rudar Kakanj), Berin Pinjić, Ajla Smolo, Majra Mušija i Faris Alagić (iz OK Kakanj 78).

Kada su u pitanju borilački sportovi priznanja su dodijeljena sljedećim pojedincima: Ermin Delić (Judo), Sedin Kulović, Ilham Nerimarlija (iz KK Sakib Bitić), Hamza Brkić, Nives Bojić, Muhamed Čaluk, Šejla Vehab (iz TKD Centar Kakanj), Amina Grahić, Evelin Piljug (TKD Nur Kakanj), Elma Podojak, Laida Ganibegović (iz Karate klub Rei), te Ahmed Krnjić( iz Kluba borilačkih vještina Rejjan).

sportista godine 2

Gospodin Mevludin Delibašić je potom dodijelio specijalna priznanja za razvoj sporta i to Planinarskom društvu ”Bobovac” te Tvornici cementa Kakanj zbog svega što čine na promociji zdravog načina života i nesebične financijske pomoći.

Legenda fudbalskog kluba Rudar iz Kaknja, Besim Gafurović, dobitnik je specijalnog priznanja za životno djelo. Besim je čitav svoj život posvetio klubu sa zeleno-crnim oznakama i nema sumnje da je ovo priznanje otišlo u prave ruke.

Za najboljeg trenera u 2014. godini izabran je Denis Knežević iz TKD kluba ”Centar”. Denis je ujedno i trener muške i ženske juniorske selekcije naše zemlje te osoba koja je kroz svoju sportsku karijeru ostvarila bezbroj priznanja ali ova će svakako kod njega zauzeti posebno mjesto.

Priznanja za najbolju juniorsku organiziju podijelile su omladinc iz OK Kakanj 78 te Kuglaškog kluba Rudar iz Kaknja.

Košarkaška ekipa Kaknja na čelu sa trenerom Josipom Pandžom izabrana je za najbolju sportsku organizaciju u protekloj godini. Košarkaši Kaknja su itekako zaslužili ovo priznanje zbog svega postignutog u prošloj godini a zahvaljući sjajnim rezultatima ove sezone jako su blizu plasmana u Ligu za prvaka.

Almin Mašić iz OKI Kakanj dobitnik je priznanja za najboljeg sportistu invalida.

Benjamin Šabić iz KK Kakanj i Šemsa Silajdžić iz TKD ”Centar” dobitnici su priznanja za najbolje juniore u 2014. godini.

I na kraju kao kruna čitave ove manifestacije izabrani su najbolji sportisti naše Općine za proteklu godinu u kategoriji seniora.

Hasna Tukić, svjetska bokserska prvakinja, dobitnica je priznanja za najbolju sportiskinju našeg grada dok je Amel Tuka izabran za najboljeg sportistu naše općine.

Amel je zahvaljujući svom velikom zalaganju i trudu uspio doći u sami vrh evropske atletike. Na evropskom prvenstvu u Cirihu Amel se uspio plasirati u finale te zauzeti šesto mjesto što je svakako veliki uspjeh ne samo za Amela nego i za naš grad.

sportista godine 3

U zabavnom dijelu večerašnje manifestacij prisutne su počastili svojim pjevanjem Emir Aličković, Alen Čišija te Emina Bajtarević. Poseban aplauz su dobile najmlađe članice Baletnog studija iz Kaknja.

Nakon završatka svečanog dijela manifestacije druženje se nastavilo u foajeu Doma kulture.

Kaportal.ba