Ahmed Krnjić postigao odličan rezultat na međunarodnom turniru u Srbiji

ahmed 2

Od 9. do 14. ovog mjeseca u Subotici, je održan tradicionalni 32. po redu međunarodni turnir za mlade “Vojvođanska zlatna rukavica”.

Na ovom turniru učešće je uzelo 25 država u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupila je i BiH sa 4 boksera. Guzina Ivan 69 kg, Poletan Sandro 81 kg, ja 91 kg i Simeunović Dašo +91 kg.Sreća nije mazila naše borce, te su odmah u četvrtfinalu dobili jake protivnike.

ahmed 1

 

U veoma gustim mečevima trojica reprezentativaca su napustila takmičenje, dok je jedino naš kakanjac, Ahmed Krnjić, pobijedio i prošao prvi krug.

Evo šta nam je Ahmed rekao po povratku sa turnira: ”Pobijedio sam reprezentativca Mađarske odlukom sudija 2:0. U polufinalu sam boksovao sa reprezentativcem Poljske, te sam nakon žestoke borbe poražen. Nedostajalo je malo snage i fizičke spreme. Samim tim da sam poziv od direktora reprezentacije dobio 15 dana prije turnira, ja sam zadovoljan ostvarenim. Bronzana medalja na ovako jakom turniru je veoma značajan rezultat. Ovo je bila uvertira za nastup na Evropskom prvenstvu u mjesecu oktobru ove godine.”

ahmed 3

O tome kako su tekle pripreme za ovaj turnir Ahmed je rekao sljedeće: ”Za ovaj turnir sam imao malo vremena da se bolje pripremim, 10 dana jačih treninga u klubu i 5 dana zajedničkih priprema sa ostalim reprezentativcima u Bijeljini.”

Ovom prilikom čestitamo Ahmedu na još jednom u nizu sjajnih rezultata te mu želimo puno sreće na turnirima koji ga očekuju u budućnosti.

Kaportal.ba