21. juni na Spomen-obilježju u Semizovcu: Dan sjećanja na kakanjske šehide i poginule borce semizovačkog ratišta

U znak sjećanja na kakanjske šehide i poginule borce semizovačkog ratišta, upriličeno je  polaganje cvijeća i odavanje počasti na Spomen-obilježju u Semizovcu u mjestu Ljubina, uz magistralni put Sarajevo – Tuzla.

23.godinu zaredom uz intoniranje državne himne započelo je obilježavanje ovog tužnog dana za sve građane Kaknja.

O ratnom putu i akciji deblokade Sarajeva govorio Mevludin Delibašić ispred jedinice. Ovo je bilo prvo obilježavanje bez ratnog komandata  Elvedina Šehagića – Dinke.

U ranim jutranjim satima na njegov mezar položeno je cvijeće i proučena fatiha. Prisutnima su se još obratili i glavni imam Medžlisa IZ Kakanj Sulejman ef. Čeliković i ispred BIZ-a općine Kakanj Rešad Zaimović. Nakon polaganja cvijeća imami Medžlisa IZ Kakanj izveli su prigodan vjerski program, nakon čega je proučen Jasin šehidima semizovačkog ratišta.

Svoje živote za slobodu Bone i Hercegovine na ovom ratištu položili su Enez Neimarlija, Haris Ljubović, Pašo Kubat, Faik Zaimović, Selver Hodžić, Nusret Meehić, Husein Salkić, Zijad Banjić, Hasan Brkić, Nedžad Čišija, Nijaz Junuzović, Denis Amidžić i Vahidin Bjelopoljak.