2. noćna ulična trka “KAKANJ ZA 5”: Nova atraktivna staza kroz centar grada

Dva kruga na novoj, brzoj trasi u samom srcu grada predstavljaju najveću novinu drugog izdanja noćne utrke “Kakanj za 5”.

Razlozi izmjene trase kako navodi organizator utrke Senad Bajrić ispred udruženja ‘KA plus’ Kakanj su više administrativne naravi. Isto tako na novoj kružnoj dionici trkači mogu očekivati odličnu podršku gledalaca. Organizator se također nada da će nova trasa privućiposebno Kakanjce.

Nova kružna staza utrke

Broj sudionika je limitiran na 400 trkača koji će imati priliku protrčati ulicama Kaknja uz vjerujemo odličnu podršku njegovih građana kao i protekle godine.

Cijena startnog paketa iznosi 10 KM, a što uključuje: elektronsko mjerenje vremena, okrijepu na stazi, finišersku medalju i unikatnu majicu utrke. Osigurane su i novčane nagrade za najbolje takmičare u muškoj i ženskoj kategoriji.

Više informacija o prijavi možete saznati OVDJE.

Na premijernom izdanje utrke koja se prošle godine trčala od stadiona Mladost do centra grada najbrži je bio Osman Junuzović, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Alma Hrnjić. Više o prošlogodišnjem izdanju na LINK-u.